Uusi vihko avattu

maanantai 9. helmikuuta 2009 ·

Ensimmäinen vihko kauppakorkeakoulussa tehtyjä muistiinpanoja näyttää täyttyneen. Oli syytä ottaa käyttöön uusi punakantinen ruutuvihko, jossa tilaa riittänee ainakin kevätkaudeksi.

Markkinoinnin näkökulmasta blogin ilmeen vaihtaminen on epäilemättä riski; tosin luulen, että harvalukuinen lukijakuntani ei pienestä ulkoasun muutoksesta hätkähdä. Toisaalta, eihän sitä tiedä, vaikka blogin sisältökin muuttuisi pikkuhiljaa.

Kenties vanha positiointi oli virheellinen ja tuote on asemoitava uudestaan sekä markkinoilla (suhteessa muihin blogeihin) että lukijoiden mielissä (miten lukijat asemoivat blogin suhteessa muihin blogeihin tai vaikkapa poliittisella kentällä).

Tai mikä olisi vielä hurjempaa, kenties kylterin pitää positioida itsensä uudestaan. Joko uudestaan markkinoilla (työmarkkinoilla, poliittisilla markkinoilla) tai omassa mielessään (minkä sijan kylteri valtaa kylterin mielessä?). Uudelleenpositioinnista ja minän uudelleenbrändäämisestähän koko tässä kauppakorkeakouluprojektissa on kyse - tarkoituksenanihan on rakentaa itsestäni työmarkkinoille aikaisempaa paremmin markkinoitavissa oleva tuote.

Toissijaista on se, että kauppakorkeakoulussa opin uusia taitoja. Taitoja, jotka kenties auttavat yritystä luomaan arvoa. Arvon luomisestahan yrityksessä on kyse: tuotetaan arvoa ensi sijassa yrityksen asiakkaalle ja omistajalle. Työntekijälle tuotettu arvo on yrityksen kannalta toissijaista, sillä on merkitystä vain henkilökunnan kannustimena ja sitouttavana tekijänä.

Nobelisti Milton Friedmanhan tunnetusti totesi, että "yrityksen ainoa yhteiskuntavastuu on voiton tuottaminen omistajille." Kaikesta muusta vastuusta, esimerkiksi vastuusta työntekijöille tai vastuusta ympäristöstä, puhuminen oli hänen mukaansa "puhtaan ja häpeämättömän sosialismin saarnaamista."

2 vastaväitettä ja kehua:

Klementiini kirjoitti...
10. helmikuuta 2009 klo 14.52  

Muuten mainio ulkoasu, mutta itse postausteksti on äärivasemmalla ja pakenee katsetta. No, ehkä se ei toisaalta ole ongelma...

Mikko kirjoitti...
10. helmikuuta 2009 klo 16.54  

Template on nimeltään Revolution code red. Suosittelen blogspotin käyttäjille :-)

Kauppakorkeakouluvihkot

Kylteri, tuleva ekonomi, kirjoittaa opiskeluistaan, talouselämästä ja politiikasta. Kiinnostukseni kohteita ovat esimerkiksi kansantalous, rahoitus, johtaminen ja taloustieteiden historia.

Lisää suosikiksi

Sivun tietosuojakäytäntö

Käytämme kolmannen osapuolen mainosyrityksiä mainosten näyttämiseen verkkosivuston vierailijoille. Nämä yritykset saattavat käyttää käynneistäsi tässä ja muissa verkkosivustoissa saatuja tietoja (ei kuitenkaan nimeä, osoitetta, sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa) voidakseen näyttää sinua kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden mainoksia. Jos haluat lisätietoja tästä käytännöstä ja tietoja vaihtoehdoista, jos haluat kieltää näiltä yrityksiltä tietojesi käytön, napsauta tätä.