Lex Nokian taustat alkavat paljastua...

maanantai 23. helmikuuta 2009 ·

Tähän saakka sekä Eteläranta 10 että Nokian entinen ja nykyinen johto ovat kieltäneet harjoittaneensa minkäänlaista painostusta virkamiesten tai eduskunnnan suuntaan lobatakseen Lex Nokiana ja urkintalakina tunnettua tietosuojalakia. Jorma Ollilakin usutti julkista sanaa selvittämään, mistä näissä väitteissä on kyse. Etelärannan kokoomuslaiset kätyrit ovat esittäneet samaa.

Nyt Suomen Kuvalehti tuo julkisuuteen sähköpostin, joka kertoo, mistä painostuksessa oli kyse. Ainakin toistaiseksi nimettömäksi jäänyt Akavan johtohahmo sai Elinkeinoelämän Keskusliitosta seuraavan sisältöisen sähköpostin:

Minun kärsivällisyyteni tämän asian suhteen on loppu. Olisi pitänyt olla jo kauan sitten. Olen ollut turhan pitkämielinen. Ei olisi pitänyt. Tulen haastamaan rikollisten suosijat ja viranomaisvallan väärinkäyttäjät tässä prosessissa. En lepää, ennen kuin he joutuvat vastuuseen ja häpeään. Tiedän heidät.

Eikö tämä ole painostusta? Kauppalehti tosin pitää viestiä vain "väitettynä painostusviestinä".

Nokian mukaan sillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Kuitenkin Nokian Veli Sundbäck oli ainoana yritysmaailman edustajana läsnä, kun kesällä 2006 Etelärannan työnantajalinnakkeessa lobbarit neuvottelivat asiasta työntekijöiden kanssa:

Yhtiön silloinen yhteiskuntasuhteiden johtaja Veli Sundbäck osallistui esimerkiksi EK:ssa 22. toukokuuta 2006 järjestettyyn järjestöjohtajien tapaamiseen. Sundbäckin lisäksi sähköisen viestinnän tietosuojalain uudistamisesta neuvottelivat edunvalvontajohtaja Lauri Lyly ja päälakimies Timo Koskinen SAK:sta, johtaja Markku Salomaa STTK:sta sekä Lasse Laatunen ja Mikko Nyyssölä EK:sta.

Kaksi päivää myöhemmin järjestettiin seuraava kokous. Silloinkin ainoastaan Nokian juristi oli paikalla edustamassa yritysmaailman intressejä.

Nokialla ei siis ole mitään tekemistä asian kanssa?

0 vastaväitettä ja kehua:

Kauppakorkeakouluvihkot

Kylteri, tuleva ekonomi, kirjoittaa opiskeluistaan, talouselämästä ja politiikasta. Kiinnostukseni kohteita ovat esimerkiksi kansantalous, rahoitus, johtaminen ja taloustieteiden historia.

Lisää suosikiksi

Sivun tietosuojakäytäntö

Käytämme kolmannen osapuolen mainosyrityksiä mainosten näyttämiseen verkkosivuston vierailijoille. Nämä yritykset saattavat käyttää käynneistäsi tässä ja muissa verkkosivustoissa saatuja tietoja (ei kuitenkaan nimeä, osoitetta, sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa) voidakseen näyttää sinua kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden mainoksia. Jos haluat lisätietoja tästä käytännöstä ja tietoja vaihtoehdoista, jos haluat kieltää näiltä yrityksiltä tietojesi käytön, napsauta tätä.