Vapaan kapitalismin loppu - Nouriel Roubinin kolumni

perjantai 20. helmikuuta 2009 ·

Nimekäs ekonomisti Nouriel Roubini (New York University) kirjoittaa bloginsa lisäksi kolumneja Forbes-talouslehteen. Uusimmassa kolumnissaan Roubini toteaa, että maailmantalous on pahemmassa jamassa kuin koskaan 1930-luvun laman jälkeen.

Roubini ei ole (vielä) valmis julistamaan kapitalismin aikakautta menneisyyteen kuuluvaksi. Viime aikojen tapahtumat kuitenkin merkitsevät uusliberalistisen, aggressiiviseen deregulaatioon nojautuvan "villin lännen kapitalismin" epäonnistumista:

However, while this crisis does not imply the end of market-economy capitalism, it has shown the failure of a particular model of capitalism. Namely, the laissez-faire, unregulated (or aggressively deregulated), Wild West model of free market capitalism with lack of prudential regulation, supervision of financial markets and proper provision of public goods by governments.

0 vastaväitettä ja kehua:

Kauppakorkeakouluvihkot

Kylteri, tuleva ekonomi, kirjoittaa opiskeluistaan, talouselämästä ja politiikasta. Kiinnostukseni kohteita ovat esimerkiksi kansantalous, rahoitus, johtaminen ja taloustieteiden historia.

Lisää suosikiksi

Sivun tietosuojakäytäntö

Käytämme kolmannen osapuolen mainosyrityksiä mainosten näyttämiseen verkkosivuston vierailijoille. Nämä yritykset saattavat käyttää käynneistäsi tässä ja muissa verkkosivustoissa saatuja tietoja (ei kuitenkaan nimeä, osoitetta, sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa) voidakseen näyttää sinua kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden mainoksia. Jos haluat lisätietoja tästä käytännöstä ja tietoja vaihtoehdoista, jos haluat kieltää näiltä yrityksiltä tietojesi käytön, napsauta tätä.