Piraattien erehdykset, osa kaksi

perjantai 17. huhtikuuta 2009 ·

Sitaatti Piraattiliiton sivuilta:

"Vaikka emme haluakaan kenellään olevan monopolia tietyn teoksen käyttöön, kannatamme kuitenkin teoksen tekijän oikeutta teokseensa niin, ettei kukaan muu saa väittää sitä itse tekemäkseen. Sellainen olisi valehtelua ja pettämistä, josta ei ole mitään hyötyä yhteiskunnalle."
(FAQ)

Miten tämä on yhdistettävissä remiksausoikeuden kanssa?

Oletetaan, että lataisin netistä hyvän kirjan. Miksaisin kirjaa vähän uudestaan, sekoittelisin kappalejärjestystä ja vaihtaisin kuvien paikkaa ja mahdollisesti sivuformaattia.

Nyt kyseessä ilmeisesti olisi uusi teos, jota voisin väittää tekemäkseni. Vai olisiko? Missä menisi teoksen raja piraattien mielestä? Todennäköisesti piraatti vastaa: "Ei ole meidän tehtävämme miettiä tätä."

0 vastaväitettä ja kehua:

Kauppakorkeakouluvihkot

Kylteri, tuleva ekonomi, kirjoittaa opiskeluistaan, talouselämästä ja politiikasta. Kiinnostukseni kohteita ovat esimerkiksi kansantalous, rahoitus, johtaminen ja taloustieteiden historia.

Lisää suosikiksi

Sivun tietosuojakäytäntö

Käytämme kolmannen osapuolen mainosyrityksiä mainosten näyttämiseen verkkosivuston vierailijoille. Nämä yritykset saattavat käyttää käynneistäsi tässä ja muissa verkkosivustoissa saatuja tietoja (ei kuitenkaan nimeä, osoitetta, sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa) voidakseen näyttää sinua kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden mainoksia. Jos haluat lisätietoja tästä käytännöstä ja tietoja vaihtoehdoista, jos haluat kieltää näiltä yrityksiltä tietojesi käytön, napsauta tätä.