Uusliberalistinen konsensus kriisissä

maanantai 29. syyskuuta 2008 ·

Kansantaloustieteen ensimmäinen tenttikirja tukee voimakkaasti uusliberalistista agendaa, eikä näe sen olevan vaarassa. Deregulaatio, liberalisaatio ja valtion puuttuminen talouden toimintaan ovat kirjan mukaan viime vuosisadan heiniä. Tämän konsensuksen voisi kirjoittajan mukaan vaarantaa vain vakava rahoituskriisi taloudellisen järjestelmän keskuksessa.

Otteita tämän päivän uutisista:

  • Islannin valtio pelastaa Glitnirin.
  • USA:n kuudenneksi suurin pankki Citigroupin hoteisiin
  • Kongressin edustajainhuone äänestää roskapankista
  • BENELUX-maat pelastavat suurpankki Fortisin 11,2 mrd euron sijoituksella
  • Britannia kansallistaa asuntolainapankki Bradford & Bingleyn
Olisiko tämä kriisi riittävän suuri kyseenalaistamaan uusliberalistisen konsensuksen? Joko Thatcherin ja Reaganin opit voitaisiin kuopata?

0 vastaväitettä ja kehua:

Kauppakorkeakouluvihkot

Kylteri, tuleva ekonomi, kirjoittaa opiskeluistaan, talouselämästä ja politiikasta. Kiinnostukseni kohteita ovat esimerkiksi kansantalous, rahoitus, johtaminen ja taloustieteiden historia.

Lisää suosikiksi

Sivun tietosuojakäytäntö

Käytämme kolmannen osapuolen mainosyrityksiä mainosten näyttämiseen verkkosivuston vierailijoille. Nämä yritykset saattavat käyttää käynneistäsi tässä ja muissa verkkosivustoissa saatuja tietoja (ei kuitenkaan nimeä, osoitetta, sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa) voidakseen näyttää sinua kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden mainoksia. Jos haluat lisätietoja tästä käytännöstä ja tietoja vaihtoehdoista, jos haluat kieltää näiltä yrityksiltä tietojesi käytön, napsauta tätä.