Konkurssi uhkaa Islantia

tiistai 7. lokakuuta 2008 ·

Jo pitkään julkisuudessa on ihmetelty Islannin pankkisektorin voimakasta nousua. Nyt velkavivulla rakentunut nousu on kääntynyt, ja velkavipuun perustuva riskinotto on näyttänyt kääntöpuolensa. Ensin Glitnir kaatui valtion syliin. Seuraavaksi puhuttiin Glitnirin, Kaupthingin ja Landbankin toimintojen yhdistämisestä. Nyt Islannin pääministeri puhuu jo uhkaavasta valtion konkurssista.

Puoli kuuden aikaan tiistai-aamuna 7. lokakuuta 2008 kirjoittaa Helsingin Sanomat seuraavaa siteeraten Islannin päämninisteri Geir Haardea:

Koska pankkien pelastaminen on valtiolle iso riski, on Haarden mukaan mahdollista, että maan vaikeuksissa olevat pankin vetävät valtion mukanaan nurin.
"Ja siten maa julistettaisiin konkurssiin", Haarde sanoi uutistoimistojen mukaan.
 Maailman rahoitusmarkkinoiden kaaos jatkunee tänäänkin. Nikkei avasi viiden prosentin pudotuksella...

0 vastaväitettä ja kehua:

Kauppakorkeakouluvihkot

Kylteri, tuleva ekonomi, kirjoittaa opiskeluistaan, talouselämästä ja politiikasta. Kiinnostukseni kohteita ovat esimerkiksi kansantalous, rahoitus, johtaminen ja taloustieteiden historia.

Lisää suosikiksi

Sivun tietosuojakäytäntö

Käytämme kolmannen osapuolen mainosyrityksiä mainosten näyttämiseen verkkosivuston vierailijoille. Nämä yritykset saattavat käyttää käynneistäsi tässä ja muissa verkkosivustoissa saatuja tietoja (ei kuitenkaan nimeä, osoitetta, sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa) voidakseen näyttää sinua kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden mainoksia. Jos haluat lisätietoja tästä käytännöstä ja tietoja vaihtoehdoista, jos haluat kieltää näiltä yrityksiltä tietojesi käytön, napsauta tätä.