Hyvää uutta vuotta!

keskiviikko 31. joulukuuta 2008 ·

Vielä viikko lukukauden alkamiseen. Lukeminen on toki jo alkanut -- tai oikeastaan en ole varsinaista taukoa opiskeluista pitänytkään,sillä joulun pyhinä oli mukavasti aikaa perehtyä lukion pitkän matematiikan vektorikurssin sisältöön.

Ilmoittautuminen ensi periodin kursseille on jo päättynyt. Tuli hiukan tuplabuukkauksia, sillä jotkut ensimmäisen vuoden kurssit ovat päällekkäin haluamieni toiselle ja kolmannelle vuosille suositeltujen kurssien kanssa. Mutta jos kolmannen vuoden keväällä en aio enää opiskella, on oman opintosuunnitelman kanssa oltava tarkkana. Opinto-oppaan suosituksethan ovat vain suosituksia.

Taannoin olin tilaisuudessa, jossa nuoret opiskelijat harmittelivat HOPSin tekemiseen liittyviä puutteita. Kuulemma HOPSeja ei tarkasteta lainkaan. Taitaisivat nykyopiskelijat olla pallo hukassa 1980-luvun lopun yliopistossa, jossa eteen lykättiin satojen sivujen opinto-opas (tai kaksikin) ja käskettiin valita kiinnostavia kursseja. Opintojen eteneminen kiinnosti vain opintotukiviranomaisia, jotka halusivat 20 opintoviikkoa suorituksia vuotta kohden. Akateeminen vapaus oli kunniassaan, ja herkkupaloja tuli naposteltua vähän joka aineesta. Eikä valmistumisella ollut kiirettä, kun lama iski päälle.

Toivottavasti tällä kertaa ei käy samoin.

0 vastaväitettä ja kehua:

Kauppakorkeakouluvihkot

Kylteri, tuleva ekonomi, kirjoittaa opiskeluistaan, talouselämästä ja politiikasta. Kiinnostukseni kohteita ovat esimerkiksi kansantalous, rahoitus, johtaminen ja taloustieteiden historia.

Lisää suosikiksi

Sivun tietosuojakäytäntö

Käytämme kolmannen osapuolen mainosyrityksiä mainosten näyttämiseen verkkosivuston vierailijoille. Nämä yritykset saattavat käyttää käynneistäsi tässä ja muissa verkkosivustoissa saatuja tietoja (ei kuitenkaan nimeä, osoitetta, sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa) voidakseen näyttää sinua kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden mainoksia. Jos haluat lisätietoja tästä käytännöstä ja tietoja vaihtoehdoista, jos haluat kieltää näiltä yrityksiltä tietojesi käytön, napsauta tätä.