Ensimmäinen lukukausi takana

perjantai 19. joulukuuta 2008 ·

Syyslukukauden kaksi periodia ovat nyt takana viimeistä tenttiä myöten. En ole vielä laskenut, paljonko opintopisteitä on kertynyt. Taidan kuitenkin olla hiukan jäljessä tavoitteestani, sillä pari tenttiä on tullut reputettua. Keväällä pitää ryhtyä järjestelmällisemmäksi opiskelijaksi.

Pahin aikasyöppö ja este opinnoille on ollut Internet. Verkossa roikkumiseen menee liian paljon aikaa päivää kohden. Pitää ehkä laittaa palomuuriin joku aikalukko käyttöön.

Opiskelijat täällä tuntuvat jakautuvan kahtia tunnollisiin ja bilettäjiin. Tunnolliset harmittelevat sitä, että tentteihin ei ehdi lukea kirjoja, jotka ilmoitetaan opintovaatimuksissa. Bilettäjiä tämä ei häiritse, sehän riittää, että printtaa netistä vanhat tenttikysymykset ja opettelee vain niiden mallivastaukset. Mallivastauksia voi vaikka kerätä kavereiden kanssa yhteistyönä. Näin voi saada muutaman tunnin työllä läpäistyä vaikkapa kolmen opintopisteen tentin.

Itse olen toistaiseksi lukenut jokaisen tenttikirjan. Tentit ovatkin yleensä aika helppoja, jos pitää lukemisesta. Toiset tentit taas ovat koulumaista pänttäämistä, joita varten pitäisi opetella ulkoa listoja ja sanojen selityksiä. Näissä tenteissä en ole menestynyt - päätin nimittäin jo syksyllä, että en opettele mitään ulkoa, kun kerran pääsykokeetkin selvitin ilman ulkolukua.

Matematiikka ja kirjanpito ovat olleet hankalimpia omaksuttavia. Matematiikan kanssa vaikeuksia on aiheuttanut pitkä tauko lukion ja kauppakorkeakoulun välillä. Kirjanpito ja laskentatoimi yleensäkin taas on niin kovin konkreettista, lakitekstinomaisen puisevaa ja ajattelutavaltaan varsin vierasta. Mutta eiköhän sekin ala joskus sujua.

Joululomalle lähtee mukaan pari ylimääräistä kirjaa,  Soymeyn Sikdarin Principles of macroecomics ja Terri Thompsonin toimittama Writing about Business. Ja derivointiharjoituksia pitää jatkaa lomallakin.

0 vastaväitettä ja kehua:

Kauppakorkeakouluvihkot

Kylteri, tuleva ekonomi, kirjoittaa opiskeluistaan, talouselämästä ja politiikasta. Kiinnostukseni kohteita ovat esimerkiksi kansantalous, rahoitus, johtaminen ja taloustieteiden historia.

Lisää suosikiksi

Sivun tietosuojakäytäntö

Käytämme kolmannen osapuolen mainosyrityksiä mainosten näyttämiseen verkkosivuston vierailijoille. Nämä yritykset saattavat käyttää käynneistäsi tässä ja muissa verkkosivustoissa saatuja tietoja (ei kuitenkaan nimeä, osoitetta, sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa) voidakseen näyttää sinua kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden mainoksia. Jos haluat lisätietoja tästä käytännöstä ja tietoja vaihtoehdoista, jos haluat kieltää näiltä yrityksiltä tietojesi käytön, napsauta tätä.