YLEn presidenttigallup

sunnuntai 25. tammikuuta 2009 ·

Presidenttipeli käy jo kiivana, ja valtamedia on tekemässä kokoomuksen Sauli Niinistöstä kovaa vauhtia seuraavaa tasavallan presidenttiä. Viisi minuuttia sitten Yleisradion TV-uutisissa esitettiin uusimmat mielipidetiedustelujen tulokset.

Niinistön suuri kansansuosio ei yllätä, vaikka ihmetyttääkin. Mutta se, että Niinistö on demareidenkin keskuudessa suosituin ehdokas, on jo jonkinlainen yllätys. Peräti 61 % demareiden äänestäjistä nimittäin voisi äänestää Niinistöä. Onko demareilla ja kokoomuksella enää muuta eroa kuin kukan värissä?

Vähintään yhtä huolestuttavaa kuitenkin on, että vasemmistonkin äänestäjien keskuudessa Niinistö on toiseksi suosituin ehdokas. Tuomioja on suosituin, ja oman puolueen Arhinmäki on vasta kolmanneksi suosituin.

Mitä tästä opimme? Ainekin sen, että puolueen johdon puheet "omista äänestäjistä" on syytä lopullisesti kuopata ja unohtaa. Vasemmistolla ei ole omia äänestäjiä -- äänestäjät on voitettava puolueelle joka vaaleissa uudestaan.

0 vastaväitettä ja kehua:

Kauppakorkeakouluvihkot

Kylteri, tuleva ekonomi, kirjoittaa opiskeluistaan, talouselämästä ja politiikasta. Kiinnostukseni kohteita ovat esimerkiksi kansantalous, rahoitus, johtaminen ja taloustieteiden historia.

Lisää suosikiksi

Sivun tietosuojakäytäntö

Käytämme kolmannen osapuolen mainosyrityksiä mainosten näyttämiseen verkkosivuston vierailijoille. Nämä yritykset saattavat käyttää käynneistäsi tässä ja muissa verkkosivustoissa saatuja tietoja (ei kuitenkaan nimeä, osoitetta, sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa) voidakseen näyttää sinua kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden mainoksia. Jos haluat lisätietoja tästä käytännöstä ja tietoja vaihtoehdoista, jos haluat kieltää näiltä yrityksiltä tietojesi käytön, napsauta tätä.