Jos verotus on varkautta, mitä asevelvollisuus on?

lauantai 16. toukokuuta 2009 ·

Tämän päivän Helsingin Sanomien mielipidesivulla kansantaloustieteen professori Klaus Kultti nostaa jälleen esiin myös luennoidessaan esittämänsä ajatuksen siitä, että verotus on varkautta. Ajatus on oikeistolaisten kansantaloustieteilijöiden hellimää yltiöliberalistista propagandaa.

Jos verotus on varkautta, herää kysymys siitä, mitä esimerkiksi asevelvollisuus sitten on? Ilmeisesti asevelvollisuus ja siviilipalvelus ovat myös varkautta. Vai olisiko kyseessä kuitenkin orjuuttaminen?

Orjuudesta on päästävä eroon. Myös Suomessa.

2 vastaväitettä ja kehua:

Hellou kirjoitti...
25. toukokuuta 2009 klo 11.53  

Näinhän se on, ainakin minua ottaa päähän maksaa veroja kun tiedän että niistä maksetaan muun muassa em. kaltaisten asiantuntijamielipiteiden laukominen.

Tanskis kirjoitti...
11. kesäkuuta 2009 klo 13.33  

Hyvä huomio.

Kauppakorkeakouluvihkot

Kylteri, tuleva ekonomi, kirjoittaa opiskeluistaan, talouselämästä ja politiikasta. Kiinnostukseni kohteita ovat esimerkiksi kansantalous, rahoitus, johtaminen ja taloustieteiden historia.

Lisää suosikiksi

Sivun tietosuojakäytäntö

Käytämme kolmannen osapuolen mainosyrityksiä mainosten näyttämiseen verkkosivuston vierailijoille. Nämä yritykset saattavat käyttää käynneistäsi tässä ja muissa verkkosivustoissa saatuja tietoja (ei kuitenkaan nimeä, osoitetta, sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa) voidakseen näyttää sinua kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden mainoksia. Jos haluat lisätietoja tästä käytännöstä ja tietoja vaihtoehdoista, jos haluat kieltää näiltä yrityksiltä tietojesi käytön, napsauta tätä.