Tienaamaan - mutta miten?

lauantai 11. syyskuuta 2010 ·

Aikuisopiskelussa ja varsinkin toisen tutkinnon opiskelussa on se huono puoli, että opintotukea ei saa kuin hyvin rajallisen määrän kuukausia. Itse sain kakkostutkintooni vain puolitoista vuotta tukea.

Porkkanaa nopeaan opiskeluun ei siis ole, keppiä on tarjolla sitäkin enemmän. Elinikäisestä oppimisesta puhutaan juhlapuheissa, mutta käytäntö näyttää toiselta.

Tämä aika ei oikein tue opintojen rahoittamista työnteolla. Kymmenet työpaikkahakemukset eivät tuottaneet juuri minkäänlaista responssia -- sain yhden kutsun työpaikkahaastatteluun. Jollakin pitää kuitenkin tienata rahaa voidakseen elää, maksaa vuokransa, julkisilla kulkuvälineillä matkustaminen ja saada ruokaa jääkaappiin.

Vaihtoehdot olivat vähissä. Kun töitä ei ollut tarjolla, oli ryhdyttävä yrittäjäksi. Toivottavasti tämä käänne osoittautuu oikeaksi, sillä minun iässäni ei ole enää varaa suuriin harha-askeliin. Verkkosivuja kirjoittamalla voi onneksi  kohtuullisella vaivalla tienata rahaa netissä: kumppanuusohjelmat ja Google-mainokset tuottavat rahaa, kunhan jaksaa väkertää nettisivuja.

Jos tilanne menee vaikeaksi, voin onneksi ryhtyä myymään kirjastoani nettihuutokaupassa. Sata hyllymetriä kirjoja voisi hyvinkin tuottaa kymppitonnin verran rahaa...

Tällä hetkellä tuntuu siltä, että uudelleenkouluttautumiseni on vaarassa osoittautua pikemmin kuluttamiseksi kuin investoinniksi tulevaisuuteen. Opiskelu on hauskaa, tutustun uusiin ihmisiin ja saan oppia uusia asioita. Mutta työnantajien silmissä taidan edelleen olla persona non grata.

0 vastaväitettä ja kehua:

Kauppakorkeakouluvihkot

Kylteri, tuleva ekonomi, kirjoittaa opiskeluistaan, talouselämästä ja politiikasta. Kiinnostukseni kohteita ovat esimerkiksi kansantalous, rahoitus, johtaminen ja taloustieteiden historia.

Lisää suosikiksi

Sivun tietosuojakäytäntö

Käytämme kolmannen osapuolen mainosyrityksiä mainosten näyttämiseen verkkosivuston vierailijoille. Nämä yritykset saattavat käyttää käynneistäsi tässä ja muissa verkkosivustoissa saatuja tietoja (ei kuitenkaan nimeä, osoitetta, sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa) voidakseen näyttää sinua kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden mainoksia. Jos haluat lisätietoja tästä käytännöstä ja tietoja vaihtoehdoista, jos haluat kieltää näiltä yrityksiltä tietojesi käytön, napsauta tätä.