Kolmas vuosi menossa -- ja mustetta kuluu

tiistai 18. tammikuuta 2011 ·

Kolmas vuosi kauppakorkeakoulussa on jo ohittanut puolivälin. Niinpä aineopinnot ovat jo vaihtuneet syventäviksi opinnoiksi, samalla vaatimustaso kursseilla on luonnollisesti kasvanut taas jonkinlaisen harppauksen verran.

Kolmannen periodin tavoitteena on saada kaikki puuttuvat kurssit istuttua, toivottavasti suurimmasta osasta kertyy myös opintorekisteriin opintopistemerkintä helmi- ja maaliskuun taitteen tenttiviikon yhteydessä. Sen jälkeen olisi aikaa keskittyä myös gradun tekemiseen.

Onneksi kyseessä ei ole ensimmäinen graduni. Yhden tein jo vuosia sitten, minkä vuoksi tällä kertaa käsitykseni opinnäytteiden vaatimustasosta lienee paremmin perusteltu. Toisaalta osaan työskennellä tehokkaammin kuin nuorena. Siksi uskon, ettei gradusta tule mitään ylitsepääsemätöntä työtä.

Töitä pitää tietenkin tehdä, kirjoittaa muistiinpanoja ja erilaisia tekstikatkelmia. On luettava paljon (mutta ei liikaa) varsin hankalia tekstejä. Nykyään nekin tulee printattua erilaisista netin julkaisutietokannoista. Siksi printteristä tuntuu mustepatruuna olevan jatkuvasti tyhjä ja joudun liiankin tiiviisti ostamaan joko kotiprintteriin uutta mustetta tai hankkimaan lisää tulostuskiintiöitä koulun verkkoon. Niin tai näin, rahan menoa ei voi välttää.

Onneksi tämä on vain väliaikaista. Opinnot parantavat tuottavuuttani, ja talousteoria ennustaa tulotasoni kasvavan tuottavuuden paranemisen myötä. Toivottavasti näin käy myös reaalimaailmassa.

0 vastaväitettä ja kehua:

Kauppakorkeakouluvihkot

Kylteri, tuleva ekonomi, kirjoittaa opiskeluistaan, talouselämästä ja politiikasta. Kiinnostukseni kohteita ovat esimerkiksi kansantalous, rahoitus, johtaminen ja taloustieteiden historia.

Lisää suosikiksi

Sivun tietosuojakäytäntö

Käytämme kolmannen osapuolen mainosyrityksiä mainosten näyttämiseen verkkosivuston vierailijoille. Nämä yritykset saattavat käyttää käynneistäsi tässä ja muissa verkkosivustoissa saatuja tietoja (ei kuitenkaan nimeä, osoitetta, sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa) voidakseen näyttää sinua kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden mainoksia. Jos haluat lisätietoja tästä käytännöstä ja tietoja vaihtoehdoista, jos haluat kieltää näiltä yrityksiltä tietojesi käytön, napsauta tätä.