Vesisähkö on puhdasta energiaa

torstai 30. kesäkuuta 2011 ·

Nykyään kuluttaja voi valita, minkälaisesta sähköstä hän haluaa maksaa ja kuinka paljon. Eri energiayhtiöt lähestyvät tiiviisti kuluttajia kaupaten kukin omia erityisen hyviä sähkömuotojaan: harva mainostaa erityisesti ydinsähköä, mutta vesisähkö ja tuulisähkö on osattu tuotteistaa hyvin. Todellisuudessa kaikki tietysti saavat samanlaista sekasähköä -- hinta vain vaihtelee.

Kiinteähintainen Täysvesi on fiksu valinta


Sen vuoksi itse kiinnitän huomiota sekä ekologisuuteen että hintaan. Vattenfallin Täysvesi yhdistää molemmat puolet minua miellyttävällä tavalla: saan kiinteään hintaan ympäristöystävällistä vesisähköä.

Kiinteän hinnan ansiosta tiedän jo etukäteen, paljonko maksan sähköstä. Koska epäilen energian ja sähkön hinnan nousevan lähivuosina, kiinteä hinta on tavallaan vakuutus tätä riskiä vastaan. Vaikka sähkön hinta tuplaaantuisi, saan markkinahinnan heilahteluista huolimatta sähköä tämänhetkiseen edulliseen hintaan!

Vesisähkön ekologisuus on minulle toinen selvä plussa. Toisaalta tälle ei kannata laittaa liian paljon painoa, sillä vaikka kuinka valitsisin itselleni vesisähköä, ei sitä tuoteta yhtään enempää. Todellisuudessahan vesisähköä tuotetaan juuri niin paljon, kuin mihin vesivoimalat pystyvät.

Olisiko tuulivoima kuitenkin parempi vaihtoehto?


Toisaalta tuulisähkön tuotantoa lisätään maassa koko ajan. Siten tuulisähkön tilaukset kasvattavat myös todellisuudessa tuulisähkön tuotantoa. Näin ollen tuulisähkö saattaisi olla ekologisesti vastuullisempi valinta kuin vesisähkö.

Tuulisähkö on kaikkialla Euroopassa vahvassa nousussa. Myös Suomessa suunnittellaan tuulivoiman tuotannon moninkertaistamista seuraavan vuosikymmenen aikana. Kyse ei myöskään ole minkäänlaisesta haihattelusta -- tuulisähkö on myös liiketaloudellisista näkökulmista katsottuna perusteltu valinta.

Suomessakin suunnniteltavat vesivoimalat sijaitsevat suurelta osin merellisessä ympäristössä. Merellä on suotuisat tuuliolosuhteet ympäri vuoden, joten saaristossa ja rannikoilla tuulivoima tuottaa sähköä varsin tasaisesti.

0 vastaväitettä ja kehua:

Kauppakorkeakouluvihkot

Kylteri, tuleva ekonomi, kirjoittaa opiskeluistaan, talouselämästä ja politiikasta. Kiinnostukseni kohteita ovat esimerkiksi kansantalous, rahoitus, johtaminen ja taloustieteiden historia.

Lisää suosikiksi

Sivun tietosuojakäytäntö

Käytämme kolmannen osapuolen mainosyrityksiä mainosten näyttämiseen verkkosivuston vierailijoille. Nämä yritykset saattavat käyttää käynneistäsi tässä ja muissa verkkosivustoissa saatuja tietoja (ei kuitenkaan nimeä, osoitetta, sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa) voidakseen näyttää sinua kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden mainoksia. Jos haluat lisätietoja tästä käytännöstä ja tietoja vaihtoehdoista, jos haluat kieltää näiltä yrityksiltä tietojesi käytön, napsauta tätä.