Ja nyt Kaupthing...

torstai 9. lokakuuta 2008 ·

Vajaa sata miljoonaa suomalaisten tallettamaa euroa makaa islantilaisen Kaupthingin tileillä. Ja Kaupthinghän on se viimeisin kaatunut islantilaispankki. Suomen 1990-luvun pankkikriisi taitaa olla pientä verrattuna tähän islantilaisten menoon.

Nämä islantilaispankithan tarjosivat pitkään talletuksille omaa luokkaansa olevia korkoja. Korkeat korot ovat tunnetusti korvausta kovasta riskistä. Nyt riskit realisoituivat, ja tallettajat saavat jännittää rahojensa takaisin saamisen kanssa.

Luulenpa, että suomalaiset jatkossa säilyttävät entistä enemmän säästöjään nollakorkoisilla pankkitileillä. Rahat menettävät niillä koko ajan arvoaan, mutta eipähän riskikään ole kummoinen.

0 vastaväitettä ja kehua:

Kauppakorkeakouluvihkot

Kylteri, tuleva ekonomi, kirjoittaa opiskeluistaan, talouselämästä ja politiikasta. Kiinnostukseni kohteita ovat esimerkiksi kansantalous, rahoitus, johtaminen ja taloustieteiden historia.

Lisää suosikiksi

Sivun tietosuojakäytäntö

Käytämme kolmannen osapuolen mainosyrityksiä mainosten näyttämiseen verkkosivuston vierailijoille. Nämä yritykset saattavat käyttää käynneistäsi tässä ja muissa verkkosivustoissa saatuja tietoja (ei kuitenkaan nimeä, osoitetta, sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa) voidakseen näyttää sinua kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden mainoksia. Jos haluat lisätietoja tästä käytännöstä ja tietoja vaihtoehdoista, jos haluat kieltää näiltä yrityksiltä tietojesi käytön, napsauta tätä.