Kannattaa opiskella hutiloiden

keskiviikko 15. lokakuuta 2008 ·

Opin pari vuotta sitten yrityselämän puolelle siirtyneeltä ystävältäni, että yrityksissä arvostetaan nopeaa valmistumista. On parempi valmistua yliopistosta nopeasti huonoilla arvosanoilla, kuin valmistua tavoiteajassa kiitettävillä arvosanoilla. Olen yrittänyt pitää tämän ajatuksen jatkuvasti mielessäni nyt, kun olen aloittanut uudet opinnot aikuisiällä.

Luin juuri markkinointiguru Jack Troutin kirjaa positioinnista. Positioinnilla hän tarkoittaa tietyn tilan valtaamista tuotteelle potentiaalisten asiakkaiden mielissä. Yksi Troutin case on minän positiointi. Tästä luvusta sain vahvistusta ajatukselle siitä, että kannattaa opiskella hutiloiden.

Trout kirjoittaa:

Anything worthwile doing is worthwile doing lousy. If it wasn't worthwile doing, you shouldn't have done it all.

On the other hand, if it is worthwile doing and you wait until you can do it perfectly, if you procrastinate, you run the risk of not doing it. Ever.

Therefore, anything worthwile doing is worthwile doing lousy.
Eli on parempi tehdä asia huonosti, kuin pyrkiä täydellisyyteen ja vaarantaa tekeminen kokonaan. On parempi tehdä huono gradu, kuin yrittää vuosia tehdä täydellistä. On parempi opiskella nopeasti ja hutiloiden, kuin vaarantaa valmistuminen. Onnistumisesi muistetaan todennäköisemmin kuin epäonnistumisesi.

0 vastaväitettä ja kehua:

Kauppakorkeakouluvihkot

Kylteri, tuleva ekonomi, kirjoittaa opiskeluistaan, talouselämästä ja politiikasta. Kiinnostukseni kohteita ovat esimerkiksi kansantalous, rahoitus, johtaminen ja taloustieteiden historia.

Lisää suosikiksi

Sivun tietosuojakäytäntö

Käytämme kolmannen osapuolen mainosyrityksiä mainosten näyttämiseen verkkosivuston vierailijoille. Nämä yritykset saattavat käyttää käynneistäsi tässä ja muissa verkkosivustoissa saatuja tietoja (ei kuitenkaan nimeä, osoitetta, sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa) voidakseen näyttää sinua kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden mainoksia. Jos haluat lisätietoja tästä käytännöstä ja tietoja vaihtoehdoista, jos haluat kieltää näiltä yrityksiltä tietojesi käytön, napsauta tätä.