Pörssikurssit syöksyssä, Volkswagen nousussa

maanantai 27. lokakuuta 2008 ·

Jälleen kerran pörssikurssit ovat laskusuunnassa. Kaikki tärkeät indeksit ovat useita prosentteja miinuksen puolella, ja Standard & Poors -indeksin perusteella myös Yhdysvaltain kurssikehityksessä on huonoin kuukausi vuosikymmeniin.

Omituista kyllä, Volkswagenin pörssikurssi on voimakkaassa nousussa. Tänään Frankfurtissa autoalan suuryrityksen kurssi on ajoittain ollut 90 % nousuvauhdissa. Eikä kukaan tunnu tietävän miksi (FAZ), kenties taustalla on Porschen pyrkimys ostaa VW (Bloomberg

Nyt odotellaan samankaltaista keskuspankkien yhdessä organisoimaa ohjauskoronlaskua, kuin mikä nähtiin kolmisen viikkoa sitten. Se ei riitä tuomaan optimismia epävarmuuden tilalle, mutta tekee osakesijoituksista hetkeksi edes hiukan houkuttelevempia. Kenties lyhyeksi myyminen vähenee hetkeksi.

0 vastaväitettä ja kehua:

Kauppakorkeakouluvihkot

Kylteri, tuleva ekonomi, kirjoittaa opiskeluistaan, talouselämästä ja politiikasta. Kiinnostukseni kohteita ovat esimerkiksi kansantalous, rahoitus, johtaminen ja taloustieteiden historia.

Lisää suosikiksi

Sivun tietosuojakäytäntö

Käytämme kolmannen osapuolen mainosyrityksiä mainosten näyttämiseen verkkosivuston vierailijoille. Nämä yritykset saattavat käyttää käynneistäsi tässä ja muissa verkkosivustoissa saatuja tietoja (ei kuitenkaan nimeä, osoitetta, sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa) voidakseen näyttää sinua kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden mainoksia. Jos haluat lisätietoja tästä käytännöstä ja tietoja vaihtoehdoista, jos haluat kieltää näiltä yrityksiltä tietojesi käytön, napsauta tätä.