Ricardo, Gramsci et cetera

sunnuntai 19. lokakuuta 2008 ·

Fragmentti päivän postauksen sijaan:


- - täytyy tutkia tapaa, jolla David Ricardo asetti taloudelliset lait. Kysymys on siitä, että Ricardon merkitys käytännön filosofian perustamisessa ei rajoittunut taloustieteen "arvo"-käsitteeseen vaan että hän on ollut myös "filosofisesti" merkittävä, että hän on antanut alkusysäyksen eräälle historian ja elämän käsitystavalle. Menetelmä, johon sisältyy "edellyttäen että" eli premissi, joka tuottaa tietyn seurauksen, näyttää olevan eräs käytännön filosofian perustajien filosofisen kokemuksen lähtökohdista (älyllisistä virikkeistä). Täytyy katso onko David Ricardoa milloinkaan tutkittu tästä näkökulmasta.
(Antonio Gramsci, Quaderni del carcere. Suom. M. Berger, M. Böök., L. Talvio. Karisto 1979, s. 84).

En ole koskaan lukenut Ricardoa, kaikesta päätellen Ricardo pitäisi sisällyttää klassikkojen lukuprojektiin Adam Smithin ohella. Ikäänkuin pohjalukemistoksi ennen käytännön filosofiaan siirtymistä.

0 vastaväitettä ja kehua:

Kauppakorkeakouluvihkot

Kylteri, tuleva ekonomi, kirjoittaa opiskeluistaan, talouselämästä ja politiikasta. Kiinnostukseni kohteita ovat esimerkiksi kansantalous, rahoitus, johtaminen ja taloustieteiden historia.

Lisää suosikiksi

Sivun tietosuojakäytäntö

Käytämme kolmannen osapuolen mainosyrityksiä mainosten näyttämiseen verkkosivuston vierailijoille. Nämä yritykset saattavat käyttää käynneistäsi tässä ja muissa verkkosivustoissa saatuja tietoja (ei kuitenkaan nimeä, osoitetta, sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa) voidakseen näyttää sinua kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden mainoksia. Jos haluat lisätietoja tästä käytännöstä ja tietoja vaihtoehdoista, jos haluat kieltää näiltä yrityksiltä tietojesi käytön, napsauta tätä.