Uusi periodi, vanhat kujeet

torstai 30. lokakuuta 2008 ·

Lukuvuoden 2008-2009 toinen periodi alkoi muutama päivä sitten. Viime periodin kursseista ei ole vielä ilmaantunut opintosuoritusrekisteriin ensimmäistäkään opintopistettä. Toivossa on hyvä elää - tuskin minä kaikkia kursseja kuitenkaan reputin.

Ensimmäisestä periodista viisastuneena nappasin pari ylimääräistä kurssia lukujärjestykseen. Kolmaskin oli tarkoitus ottaa, ja ilmottauduinkin siihen. Kurssi kuitenkin peruutettiin. Nyt pakollisten kurssien lisäksi tulossa 10 opintopistettä ekstrasuorituksia. Ehkä onnistun tuuppaamaan johonkin väliin vielä jonkun kirjatentin. Muutama helppo opintopiste ei olisi haitaksi...

Valitettavasti en ole vielä täysin selvillä aineyhdistelmästäni. Tästä voi aiheutua hiukan kitkaa pikavalmistumiseen, saatan nimittäin suorittaa yli 300 opintopistettä, jos napsin liikaa kursseja vain siksi, että ne ovat kiinnostavia.

Kiinnostuneisuus ja tehokkuus taitavat olla opiskelun kannalta toisensa pois sulkevia vaihtoehtoja. Aivan kuten vielä 1980-luvulla opetettiin, että markkinataloudessa tehokkuus ja oikeudenmukaisuus ovat keskenään ristiriidassa.

0 vastaväitettä ja kehua:

Kauppakorkeakouluvihkot

Kylteri, tuleva ekonomi, kirjoittaa opiskeluistaan, talouselämästä ja politiikasta. Kiinnostukseni kohteita ovat esimerkiksi kansantalous, rahoitus, johtaminen ja taloustieteiden historia.

Lisää suosikiksi

Sivun tietosuojakäytäntö

Käytämme kolmannen osapuolen mainosyrityksiä mainosten näyttämiseen verkkosivuston vierailijoille. Nämä yritykset saattavat käyttää käynneistäsi tässä ja muissa verkkosivustoissa saatuja tietoja (ei kuitenkaan nimeä, osoitetta, sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa) voidakseen näyttää sinua kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden mainoksia. Jos haluat lisätietoja tästä käytännöstä ja tietoja vaihtoehdoista, jos haluat kieltää näiltä yrityksiltä tietojesi käytön, napsauta tätä.