Korkeat korot

torstai 20. marraskuuta 2008 ·

Hämmästyttää kovasti, kun näköjään minulle entuudestaan tuntematon Bigpankki tarjoaa peräti 7,75 prosentin korkoa talletuksille. Alle 10000 euron tallettajat joutuvat tosin tyytymään 6,6 % vuosikorkoon vuoden määräaikaistelletukselle.

Jos tarjous kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, on epäilysten syytä herätä. Pari kuukautta sittenhän Kaupthing lupasi "ennusteista välittämättä" 5,25 % talletuskorkoa. Seuraukset lienevät tässä vaiheessa yleisesti tunnettuja. Korkeaa korkoahan maksetaan korvaukseksi korkeasta riskistä. Lainaksi rahaa ottava kun ei muualta enää saa halvemmalla rahaa, tarvitaan rahaa suurelta yleisöltä.

Jotenkin tämän virolaispankin tarjous epäilyttää. Turvalliseksi ja riskittömäksi sijoitukseksi talletuskorko on aivan liian suuri.

0 vastaväitettä ja kehua:

Kauppakorkeakouluvihkot

Kylteri, tuleva ekonomi, kirjoittaa opiskeluistaan, talouselämästä ja politiikasta. Kiinnostukseni kohteita ovat esimerkiksi kansantalous, rahoitus, johtaminen ja taloustieteiden historia.

Lisää suosikiksi

Sivun tietosuojakäytäntö

Käytämme kolmannen osapuolen mainosyrityksiä mainosten näyttämiseen verkkosivuston vierailijoille. Nämä yritykset saattavat käyttää käynneistäsi tässä ja muissa verkkosivustoissa saatuja tietoja (ei kuitenkaan nimeä, osoitetta, sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa) voidakseen näyttää sinua kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden mainoksia. Jos haluat lisätietoja tästä käytännöstä ja tietoja vaihtoehdoista, jos haluat kieltää näiltä yrityksiltä tietojesi käytön, napsauta tätä.