Reputettu tentti

maanantai 17. marraskuuta 2008 ·

Nyt se on sitten tapahtunut: olen reputtanut tentin elämässäni ensimmäistä kertaa.

Tapahtumaan on parasta suhtautua samoin kuin rahoituslaitokset suhtautuvat luottotappioihin: jos luottotappioita ei ole lainkaan, ei kaikkia mahdollisesti kannattavia hankkeita ole lähdetty rahoittamaan. Tappioiden minimointi ei ole tärkeää, vaan voittojen maksimointi.

Sama periaate on muuten pokerinpeluussa. Jos Texas Hold'Em -pokerissa voittaa kaikki loppuun saakka katsotut jaot, ei ole kyennyt maksimoimaan voittoprosenttia. Monet voitokkaatkin kortit on silloin kipattu aivan turhaan.

Jätänkin lukijan pohdittavaksi, liittyvätkö pokeri ja luottotappiot tenttimenestykseen mitenkään. Vai oliko kyse kenties pelkästä blogintäytteestä.

0 vastaväitettä ja kehua:

Kauppakorkeakouluvihkot

Kylteri, tuleva ekonomi, kirjoittaa opiskeluistaan, talouselämästä ja politiikasta. Kiinnostukseni kohteita ovat esimerkiksi kansantalous, rahoitus, johtaminen ja taloustieteiden historia.

Lisää suosikiksi

Sivun tietosuojakäytäntö

Käytämme kolmannen osapuolen mainosyrityksiä mainosten näyttämiseen verkkosivuston vierailijoille. Nämä yritykset saattavat käyttää käynneistäsi tässä ja muissa verkkosivustoissa saatuja tietoja (ei kuitenkaan nimeä, osoitetta, sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa) voidakseen näyttää sinua kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden mainoksia. Jos haluat lisätietoja tästä käytännöstä ja tietoja vaihtoehdoista, jos haluat kieltää näiltä yrityksiltä tietojesi käytön, napsauta tätä.