Trendikäs Karl Marx

perjantai 14. marraskuuta 2008 ·

Karl Marx on nyt trendikäs. Ilmeisesti porvaristo on jo huolissaan, sillä hiukan yli viikko sitten Helsingin Sanomatkin uhrasi ilmiölle puoli sivua. Joukko professoreita oli marssitettu esiin todistamaan, kuinka Marx on täysin epärelevantti. Eräs nimekäs professori Helsingin yliopistosta oli valmis syyttämään Marxia myös osasta 1900-luvun pahuutta.

Marxin trendikkyys näkyy myös verkossa. Google Trends on mainio työkalu, joka antaa meille aavistuksen siitä, minkälaisia tietomassoja Google hallitsee. Google Trends esittää graafisessa muodossa, kuinka paljon tiettyä hakusanaa on käytetty viime vuosina. Kuvaaja paljastaa meille kiinnostavia trendejä.

Tein kokeen vuoksi haun Karl Marxin nimellä. Kuvaajasta tuli seuraavanlainen:


Kuvaaja paljastaa mielenkiintoisia kausivaihteluita. Joulukuun lopussa Marx kiinnostaa maailmalla huomattavan vähän. Samoin loppukesällä. Todennäköisesti vuodenvaihteen kiinnostuksen lopahtaminen ei johdu joulun henkistymisen aiheuttamasta antimaterialistisesta tunnelmasta, vaan loppukesän tavoin yliopistojen lomakaudesta.

Kuitenkin viime kuukausien nousu osoittaa todeksi havainnon Marxia kohtaan tunnetun kiinnostuksen noususta.

0 vastaväitettä ja kehua:

Kauppakorkeakouluvihkot

Kylteri, tuleva ekonomi, kirjoittaa opiskeluistaan, talouselämästä ja politiikasta. Kiinnostukseni kohteita ovat esimerkiksi kansantalous, rahoitus, johtaminen ja taloustieteiden historia.

Lisää suosikiksi

Sivun tietosuojakäytäntö

Käytämme kolmannen osapuolen mainosyrityksiä mainosten näyttämiseen verkkosivuston vierailijoille. Nämä yritykset saattavat käyttää käynneistäsi tässä ja muissa verkkosivustoissa saatuja tietoja (ei kuitenkaan nimeä, osoitetta, sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa) voidakseen näyttää sinua kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden mainoksia. Jos haluat lisätietoja tästä käytännöstä ja tietoja vaihtoehdoista, jos haluat kieltää näiltä yrityksiltä tietojesi käytön, napsauta tätä.